Eenmaal aangekomen op Schiphol hebben we (na de eerste knuffels natuurlijk) wat lekkere dingen gekocht bij een niet nader te noemen ToGo supermarkt op het vliegveld. Een frikandellenbroodje stond al lang op het verlanglijstje en ging er dan ook goed in :-)!

Verdeeld over een aantal auto’s zijn we vervolgens naar Best gereden waar we laat in de avond aankwamen. Tijdens ons verlof mochten we het huis van de ouders van Steven gebruiken als thuisbasis en daar hebben we heel erg van genoten! Bij binnenkomst stonden er al allerlei lekkere dingen klaar dus we voelden ons helemaal verwend. Nadat we de kids op bed hadden gelegd ben ik (Steven) nog even aan de voorbereidingen voor de preek/presentatie gaan zitten want die stond voor de volgende ochtend op het programma in onze kerk in Eindhoven. Rond een uur of 03.00 kon ik eindelijk naar bed voor een paar uurtjes slaap.

Het was heerlijk om de volgende ochtend weer in onze kerk in Eindhoven te zijn en om zoveel mensen weer te zien! De presentatie/preek ging (volgens mij) redelijk goed ondanks het slaapgebrek. Na de dienst zijn we weer naar ‘huis’ gegaan waar we die middag bezoek kregen van goede vrienden die tegenwoordig in Zwitserland wonen. Zij waren toen precies een paar dagen in Nederland dus dit was de enige mogelijkheid om elkaar te zien. Het was heel gezellig en toen er ook nog friet met frikandellen en kroketten werden gebracht was de feestvreugde compleet.

De rest van de eerste week stond vooral in het teken van tijd doorbrengen met verschillende familieleden en vrienden. Iets waar we echt heel erg veel van hebben genoten. Ondertussen zijn we nog met Simeon en Leah naar de huisarts geweest omdat de koorts maar bleef terugkomen. Ze bleken allebei bronchitis te hebben en zijn meteen begonnen aan een antibioticakuur waarna het gelukkig snel beter ging.

Een van de hoogtepunten in die eerste week was ook een bezoek aan mijn oude werkgever, PwC. Toen we ons thuisverlof aan het plannen waren werden we uitgenodigd door een oud-collega om ook bij PwC wat te komen vertellen over wat we doen en hadden gedaan in Peru. Dus op dinsdagmiddag zijn Vikki, ik en Simeon met een temperatuur van 38 graden (niet Simeon maar de buitentemperatuur) naar het nieuwe kantoor in het centrum van Eindhoven gegaan wat ik ook nog nooit had gezien. We werden enorm leuk ontvangen en vervolgens mocht ik tijdens een teammeeting uitgebreid vertellen over ons leven in Peru. Na de presentatie ben ik nog met een aantal oud-collega’s gaan uit eten in Den Bosch wat de gelegenheid gaf om echt even bij te kletsen. Heel leuk om die betrokkenheid te merken nadat ik toch al bijna twee jaar weg ben bij PwC.

Op vrijdagochtend waren we weer ingepakt en klaar om samen met mijn ouders naar Frankrijk te rijden. Daarover meer in het volgende bericht.