3 Juni scheef ik een stukje over een twee jarig meisje met de naam Z die we in het ziekenhuis behandelden voor een misvormde voet, ‘klompvoet’. Een paar weken terug zag ik dit meisje op controle na drie maanden. Ze was ondertussen klaar met haar gipstraject en de achillespees ingreep (tenotomie) was ook al achter de rug (een ingreep die de bewegingsvrijheid van de voet verbeterd zodat ze haar tenen op kan trekken als ze loopt).

Voor

Toen we haar voor het eerst hadden gezien had ze leren lopen op haar klompvoet. Dit maakte het nu moeilijker voor haar om op haar gecorrigeerde voet te steunen. We hadden haar een week intensieve fysiotherapie gegeven om, vooral, de moeder te leren hoe ze haar dochter con coachen in de tijd dat ze weer thuis in de Jungle.

Na

Nu op de controle waren we heel blij zijn om te zien dat de positie van haar voet goed was gebleven en dat Z kon lopen en rennen net zoals haar leeftijdsgenootjes! Wat geweldig mooi om baby’s en kindjes als kleine Z te kunnen helpen met deze behandeling van Ponseti! We zijn heel dankbaar voor de training die we in 2019 hebben gekregen en zien er naar uit om er meer over te leren wanneer, als God het wil, de geavanceerde Ponseti cursus gegeven zal worden aan medewerkers en artsen (helaas zonder mij) van het zendingsziekenhuis Diospi Suyana!

Z. aan de wandel