Op 30 augustus om 17:29 Peruaanse tijd was het dan zo ver, onze zoon Simeon Philip werd geboren!

Even een paar dagen terug. Op vrijdag 24 augustus reden Vikki en ik met de meiden naar Cusco om mijn ouders en broer te ontmoeten. Na een paar dagen in Cusco zijn we samen verder gereden naar Urubamba in de heilige vallei. Op dinsdag 28 augustus zijn we teruggegaan naar Curahuasi. Dit was een dag eerder dan oorspronkelijk gepland maar Vikki was er toch niet helemaal gerust op met de naderende bevalling.

Laat op de woensdagavond, met 37 weken en 1 dag, braken Vikki’s vliezen en dus konden we naar het ziekenhuis. Mijn ouders bleven bij de meiden dus we konden met een gerust hart vertrekken. Om een uur of 02.30 in de nacht kwamen we aan in het ziekenhuis. Vervolgens begon het wachten want de weeën kwamen niet echt op gang. We hebben nog heel even geslapen en verder hebben we lekker ontspannen zitten kletsen, wat gekeken op de tablet en hier en daar een wandelingetje gemaakt.

Om 13.30 kreeg Vikki een tabletje dat de weeën op gang zou moeten brengen en dat werkte prima, 4 uurtjes later hadden we onze Simeon in onze armen. Vikki had het weer geweldig gedaan!

Hij was nog wel een beetje blauwig maar gelukkig bleek zijn saturatie met zuurstof redelijk te zijn. Tijdens de nacht heeft hij 1 keer extra zuurstof gekregen maar daarna is dat geen probleem meer geweest. Wat wel laag was, was zijn bloedsuiker. Hij heeft een klein beetje extra voeding gekregen en toen was dat ook opgelost. 

Op vrijdagmorgen kwamen mijn ouders, broer, schoonbroer, schoonzus (geen slechte opkomst als je op een ander continent woont) naar het ziekenhuis met Leah en Olivia. Het was heel erg leuk om Simeon te kunnen voorstellen en om de reactie van Leah en Olivia te zien op hun kleine broertje. De naam blijft nog was moeilijk dus vooralsnog is het veel ‘broertje’ en ‘de baby’. Andere mogelijkheden die ik heb gehoord zijn Simoñon en Silip (een creatieve samentrekken van Simeon en Philip).

Nu is het tijd voor wat foto’s.

Tante Elsa en Leah en Olivia bewonderen kleine Simeon

Het nageslacht