Wie zijn wij?
Wij zijn Steven en Vikki de Jager. Steven (1988) is in Nederland in de omgeving van Eindhoven opgegroeid. Vikki (1990) is geboren in Londen, opgegroeid in Colombia en in 2007 verhuisd naar Nederland. In 2011 zijn we getrouwd, in 2014 kregen we Leah en in 2016 hebben we ook nog Olivia mogen ontvangen. In 2018 is hier in Peru onze zoon Simeon geboren. Wij zijn beiden opgegroeid in de christelijke geloofsgemeenschap Vergadering van Gelovigen. Tot aan ons vertrek naar Peru waren wij ook actief in de Bron in Eindhoven.

Steven heeft na de middelbare school een periode van 9 maanden op Bonaire gewerkt bij stichting Krusada als begeleider van verslaafde mannen. Hierna heeft hij in Tilburg Organisatiewetenschappen en Christianity & Society gestudeerd. Aansluitend is hij is 2013 een traineeship begonnen bij PwC waar hij is opgeleid tot belastingadviseur en waar hij 4 jaar heeft gewerkt. Vikki heeft de opleiding fysiotherapie in 2012 afgerond en heeft, na een aantal waarnemingen op diverse plaatsen, 5 jaar gewerkt bij een fysiotherapiepraktijk.

Wat doen wij in Peru?
Op 21 november 2017 zijn wij voor 3 jaar naar Peru vertrokken. De eerste 3 maanden woonden wij in Arequipa waar Steven 3 maanden naar een taalschool is geweest om zijn Spaans te verbeteren. Eind Februari 2018 zijn we in Curahuasi aangekomen.

In Curahuasi is ruim 10 jaar geleden het Diospi Suyana ziekenhuis opgezet. Dit is een christelijk ziekenhuis waar voornamelijk Quechua indianen uit de regio worden geholpen. Deze mensen leven over het algemeen in armoede en Diospi Suyana biedt hen broodnodige medische zorg.

In maart 2018 zijn wij ook bij dit ziekenhuis aan de slag gegaan. Vikki werkt als fysiotherapeute en Steven houdt zich bezig met niet-medische zaken binnen het ziekenhuis zoals personeel, financiën, logistiek en systeembeheer.

Wij doen dit werk omdat wij geloven dat God om alle mensen geeft. Hij heeft zelf alles voor ons overgehad en zijn liefde laten zien door zijn zoon Jezus voor ons te geven. Wij willen door ons werk in het Diospi Suyana ziekenhuis iets van die grote liefde laten zien aan de patiënten zodat ze Hem leren kennen. Naast ons werk in het ziekenhuis zijn we ook actief binnen een lokale kerk. We zetten ons daar o.a. in binnen het kinderwerk en de prediking.

Chivay