Hoi allemaal,

we hebben weer een hoop te vertellen maar we proberen het kort te houden.

Vlucht

Toen we net in het vliegtuig zaten werd ons meegedeeld dat we vanwege een storing op Schiphol ongeveer 1,5 uur zouden moeten wachten voordat we konden vertrekken. Geen lekker begin aan een reis die toch al 12 uur zou gaan duren. Maar wonder boven wonder konden 15 minuten later gewoon vertrekken en kwamen we na een lange maar goede vlucht op schema aan in Lima.

Ready to leave!

Klaar voor vertrek!

In the airplane

In het vliegtuig

 

Lima

Eenmaal in Lima werden we opgehaald met een taxi en werden we naar het guesthouse van Diospi Suyana in Lima gebracht. Hier werden we goed opgevangen door José en zijn vrouw. Met José zijn we op woensdag en donderdag op pad gegaan om de papiermolen voor onze visa op gang te brengen. Over ongeveer 1,5 maand moeten we onze visa ophalen in Lima. Dan kunnen we de visa voor Leah en Olivia ook pas aanvragen. Die zullen we dan 1,5 maand later weer op moeten halen in de hoofdstad.

Lima

Olivia

Arequipa

Na drie dagen Lima zijn we op vrijdagavond naar Arequipa gevlogen. Hier werden we opgehaald door Juan Carlos van de taalschool die ons (samen met een taxi vanwege de koffers) naar ons nieuwe appartementen bracht. Daar zitten we prima. Drie minuten lopen naar de kerk die we gaan bezoeken, 10 minuten lopen naar de taalschool en 25 minuten lopen naar het historisch centrum van Arequipa.

 

Al met al gaat het heel goed met ons. We zijn elke avond wel helemaal op maar dat is niet zo gek met alle nieuwe indrukken. Echt alles is anders hier!

Bedankt voor jullie betrokkenheid en tot schrijvens!