De afgelopen weken zijn ons wat zwaarder gevallen voornamelijk omdat we met enige regelmaat buikproblemen hadden en we daarnaast ook wat andere dingetjes hadden opgepikt. Gelukkig kon Steven de meeste dagen wel gewoon naar de taalschool dus hij heeft weer vorderingen gemaakt met zijn Spaans. Hij heeft zelfs een upgrade gekregen naar een klaslokaal op de bovenste verdieping waar het uitzicht soms een grote afleiding kan zijn.

Verbeterd uitzicht vanuit het nieuwe klaslokaal

De afgelopen weken stonden ook deels in het teken van het naderende vertrek naar Curahuasi. De 3e verhuizing in 5 maanden tijd. We hebben voor een aantal meubels transport kunnen regelen en zelf vertrekken we komende vrijdag 23 februari met de bus vanuit Arequipa. Om 20.00 zal de nachtbus vertrekken waarna we om 06.15 aan hopen te komen in Cusco. Daar zullen we (als het goed is) worden opgewacht door een taxichauffeur die ons de laatste 2,5 uur van de reis naar Curahuasi zal vervoeren. Vikki is al flink aan het inpakken geslagen.

Het naderende vertrek betekende dat afgelopen zondag onze laatste zondag was in Arequipa. En niet zomaar een zondag want onze Olivia werd ook nog eens 2 jaar. We hebben er samen een leuke dag van gemaakt en Olivia heeft erg genoten.

Olivia op haar tweede verjaardag

Daarnaast had Steven aangeboden om de preek te verzorgen in de kerk die we de afgelopen maanden hebben bezocht. Met gemengde gevoelens hoorde Steven dat men graag op zijn aanbod in ging. Met gemengde gevoelens omdat de preek in het Spaans zou moeten zijn. Na een aantal late avondjes met vertaalwerk heeft Steven afgelopen zondag voor het eerst een half uur in het Spaans gepreekt. Perfect was het zeker niet maar de mensen waren positief dus blijkbaar hebben de 3 maanden taalschool toch resultaat gehad.

Steven tijdens zijn eerste Spaanstalige preek

Ook zijn we bezig geweest met het verkrijgen van onze visa. Na lang wachten kregen we onlangs te horen dat we bij het kantoor van de ‘migraciones’ langs konden komen om een foto te laten nemen en onze vingerafdrukken af te geven. Dit hebben we vorige week gedaan en hopelijk kunnen we onze visa woensdag of donderdag op gaan halen. Dat zou ons nog net genoeg tijd geven om een Peruaanse bankrekening te kunnen openen in Arequipa. Dit is zeer wenselijk omdat er in Curahuasi niet zomaar allerlei pinautomaten zijn maar wel een zogeheten ‘agente’ van een Peruaanse bank. Heb je bij die bank een rekening (met centjes daarop) dan kun je bij die ‘agente’ geld afhalen. Sinds enkele weken is er overigens ook een pinautomaat in het dorp geplaatst alleen deze is van een voor ons onbekende bank dus of onze Nederlandse pasjes daar gaan werken is nog onzeker. Verder gaan we zodra wij onze visa hebben een machtiging bij de notaris laten legaliseren waarmee de medewerker van Diospi Suyana in Lima kan gaan beginnen met de visa voor Leah en Olivia. Nog redelijk wat (papier)werk voor de boeg dus!