In ons laatste bericht schreven we dat het er niet op leek dat de scholen binnenkort weer open zouden gaan. In algemene zin is dit helaas ook nog steeds zo alleen kreeg de school van Diospi Suyana onverwacht toch toestemming om gedeeltelijk open te gaan. Voor ons echt een wonder een ook heel erg welkom. Diospi Suyana is op het niveau van Apurímac de eerste school de deze toestemming heeft gekregen.

Met ingang van september mochten onze kindjes dan ook weer naar school. In kleine groepjes, de hele tijd met gezichtsmasker en om de dag weliswaar, maar toch! Voor de meiden is het genieten om weer bij de juffen en klasgenootjes te zijn. Voor Simeon was het even wennen. Op zich niet gek aangezien hij nog niet echt Spaans spreekt en nog maar net 3 jaar is maar ook hij heeft het ondertussen goed naar zijn zin op school.

Onlangs kwamen functionarissen van de regionale overheid op bezoek bij onze school om te kijken hoe Diospi Suyana alles heeft ingericht op het tegelijkertijd lesgeven aan kinderen in de klas en via Zoom aan de andere kinderen thuis. En dit alles zonder besmettingen tot nu toe. Wij zijn heel blij met het opengaan van de Diospi Suyana school, nu de andere duizenden scholen in Peru nog….

Simeon op zijn eerste schooldag