Kerst is een tijd om door te brengen met je familie en vrienden. Een tijd om stil te staan bij het geschenk dat God ons gegeven heeft in Jezus. De Redder die onze relatie met God heeft hersteld. Zeker iets om te vieren!

Ik vroeg me af hoe onze eerste Kerst in Peru zou zijn, ver weg van onze familie en vrienden. Het leek me een beetje eenzaam en saai maar we hebben eigenlijk een paar hele leuke dagen gehad!

 

 

In aanloop naar Kerst werden de meiden uitgenodigd om kerstkoekjes te versieren met kinderen van andere zendelingen. Ook moesten de studenten van de taalschool een presentatie geven over de kersttradities in hun eigen land. Uiteraard moest dit allemaal in het Spaans gebeuren. Daarna hebben we samen heerlijk gegeten. Iedereen nam een gerecht mee dat in hun eigen land met Kerst wordt gegeten.

Op zondag zijn we naar de kerstdienst geweest in de kerk die we bezoeken. Daarna hebben we heerlijke hamburgers gegeten en zijn we met de meiden buiten een rondje gaan lopen om alle kerstlampjes te bekijken.

Op maandag hebben we Kerst gevierd met twee andere zendingsfamilies, één uit de VS en één uit Engeland. De kinderen hadden een geweldige tijd samen. Aangezien Kerst de geboortedag is van Jezus was er een verjaardagstaart en hebben we samen met de kinderen ‘happy birthday to you’ gezongen. Uiteraard waren er ook wat kadootjes voor de kinderen.

Toen we gingen bidden voor het eten werd er ook gebeden voor de kinderen. De wens werd uitgesproken dat zij zelf God persoonlijk zouden leren kennen en ook dat Hij ze zou zegenen in deze periode waarin er zoveel voor hen verandert. Het was goed om ons weer te beseffen dat God ons allemaal persoonlijk kent, zowel kleine kinderen als volwassen. Weten dat Hij niets dan het beste voor ons wil brengt de vrede van Kerst heel dichtbij.