Het valt op dat veel Peruanen, of in ieder geval veel Arequipeños, meerdere banen hebben. Veel mensen verdienen bijvoorbeeld naast hun gewone baan nog wat bij als taxichauffeur (al dan niet voor de taxidienst Uber). Ook voor de docenten op de taalschool geldt dat ze meer doen dan alleen lesgeven. Zo kon het gebeuren dat ik na de les van vanmorgen in de middag mijn leraar Julio weer zag, maar dan nu in een echte tandartsoutfit. In de ochtenden geeft hij les en in de middagen trekt hij kiezen en boort en vult hij gaatjes.

Vlak voor ons vertrek naar Peru zijn we nog langs de tandarts gegaan om met een gezond gebit op reis te gaan. Helaas is één van de vullingen die ongeveer 5 weken geleden is gezet een paar dagen geleden wat los komen te zitten. Toen ik hoorde dat mijn eigen leraar Spaans ook tandarts was heb ik (tijdens de les) meteen een afspraak gemaakt.  Zo zat ik vanmiddag in het centrum van Arequipa in de tandartsstoel van Julio mijn leraar Spaans.

Na een grondige controle bleek dat ik nog een paar keer mag terugkomen want er was helaas nog wel wat meer aan te merken op mijn gebit dan die ene losse vulling. In Nederland hebben tandartspraktijken vaak tekeningen of beeldschermen boven de stoel om de aandacht wat af te leiden tijdens al het geboor en andere narigheid. In Peru doen ze gewoon de luiken van het raam open. Het uitzicht op de bergen maakt het allemaal (deels) goed.