Het is alweer 1 jaar geleden dat we afscheid namen van onze familie en vrienden en in het vliegtuig richting Lima stapten. Misschien is het een beetje cliché maar er is veel gebeurd in 1 jaar. Een korte samenvatting.

Klaar voor vertek

In het vliegtuig

We begonnen in Arequipa waar Steven druk bezig is geweest met het verbeteren van zijn Spaans. We hebben in Arequipa veel andere zendelingen leren kennen, de Dakar rally gezien, Steven heeft er voor het eerst in het Spaans gepreekt, we hebben meerdere aardbevingen meegemaakt, we hebben er onze eerste kerst in Peru gevierd, Vikki heeft Peruaanse gerechten leren maken en Olivia is er 2 jaar geworden.

Kathedraal van Arequipa

Dakar rally

Steven aan zijn huiswerk

De vulkaan El Misti

Olivia op haar tweede verjaardag

Flinke aardbeving die we ook in Arequipa goed voelden

Kooklessen

Aji de gallina

Kerst in Arequipa

Eind februari lieten we Arequipa achter ons en begon ons avontuur in Curahuasi. De reis met de nachtbus en taxi was zwaar, mede doordat er veel werd overgegeven en een groot rotsblok op de weg flink wat vertraging opleverde, maar de ontvangst in Curahuasi was goed. 2 weken na aankomst zijn wij beiden aan het werk gegaan in het ziekenhuis. Vikki heeft de bekendheid van de fysiotherapie binnen het ziekenhuis zien groeien en ook is haar team uitgebreid. Ze heeft er zin in om binnenkort weer aan de slag te gaan. Steven heeft zich samen met zijn collega Matthias bezig gehouden met allerlei zaken binnen het ziekenhuis zoals financiën, logistiek, personeel, systeembeheer etc.

Klaar voor vertrek met de nachtbus

Auto’s en vrachtwagens konden er net langs

Uitzicht vanuit ons raam in Curahuasi

Het ziekenhuis

Werkplek van Steven

Vikki de fysio

In Curahuasi hebben we naast het werk ook op andere vlakken veel meegemaakt. Zo hebben we ons aangesloten bij één van de lokale kerken, is Leah voor het eerst naar school gegaan (waar ze het super doet), hebben we veel familie en vrienden op bezoek gehad (waaronder Robert en Elsa voor een lange periode), nieuwe vrienden gemaakt, genoten van de prachtige natuur in Peru, zijn we betrokken geweest bij een auto-ongeluk, hebben we veel papierwerk gedaan, hebben Robert en Steven een 2-daagse conferentie in de jungle verzorgd over de bijbel en financiën én hebben we ons zoontje Simeon mogen verwelkomen. 

Leah en Olivia op de kidsclub van de kerk

Kampvuuravond in de kerk

Klaar voor school

Lonchera oftewel broodtrommel in gebruik

Eerste schooldag, een mijlpaal voor het hele gezin

Robert en Elsa met de meiden in hun nieuwe pyjamas

Het nageslacht

Auto-ongeluk

Medische campagna Poltocsa

Leah met haar verrekijker op de Capitan Rumi

Vikki en Elise bij de lagune Humantay

Uitzicht vanuit onze tuin

Uitkijken over Curahuasi met Dirk, Levina en Igoné

Onderweg naar Choquequirao

(Schoon)ouders op de Capitan Rumi

Amazone rivier naast Iquitos

Met de pastors in de jungle aan het werk met de financiële administratie

Al met al kijken we met veel blijdschap terug op het afgelopen jaar. Het was een jaar van aanpassen, als gezin en ook persoonlijk. Het was een jaar van veel nieuwe contacten en ervaringen. Maar het was zeker ook een jaar waarin we Gods trouw hebben ervaren. Op naar jaar 2!

We willen jullie heel erg bedanken voor jullie betrokkenheid bij ons werk en bij ons als gezin!

Najaar 2017 – Nederland

Najaar 2018 – Peru